dijous, 1 de març del 2012

Comunicat premi Llibertat d'Expressió

Els professionals de Gandia TV que ens apleguem sota el nom de Col·lectiu GandiaTVsí (col·lectiu en defensa dels nostres drets com a treballadors/es i en defensa d’una televisió pública, plural, de qualitat i en valencià a la comarca de la Safor) volem manifestar públicament el nostre agraïment a la Unió de Periodistes Valencians pel premi Llibertat d’Expressió amb que ha estat reconeguda la trajectòria d’una televisió municipal pionera al País Valencià, escola de molts i moltes professionals; la qual televisió sempre s’ha caracteritzat per ser la veu de la ciutadania i dels col·lectius socials d’arreu de la Safor, així com per l’ús de la nostra pròpia Llengua.

El Premi arriba quan més ens calia als i les professionals que estem en plena lluita contra un tancament -injust i covard- per tal de silenciar un mitjà públic en favor de dues televisions privades, com no fa massa dies ha quedat palés. Un favor que a Gandia li costarà un milió d’euros més en tres anys que allò que costava Gandia TV.

Els treballadors i les treballadores de Gandia Televisió volem que aquest Premi no siga una mostra de condol sinó una empenta per continuar en la lluita per uns mitjans públics, plurals, de qualitat i en valencià al nostre País.

Per a nosaltres, és un orgull compartir els Premis Llibertat d’Expressió amb el fotògraf Javier Espinosa i l’IES Lluís Vives i el seu valent alumnat el qual ha fet florir la Primavera Valenciana que tant i tants anhelàvem.

Ha estat un orgull haver treballat al servei de la ciutadania de Gandia i la Safor, que és qui va fer possible Gandia Televisió i que mai no ens ha donat l’esquena i de qui hem rebut els més sincers ànims, i als qui volem dedicar aquest reconeixement ja que són, som, les primeres víctimes d’una censura dirigida des de governs pressumiblement democràtics. Esperem i desitgem que aquest reconeixement ajude a fer reflexionar els actuals governants de Gandia.

Voldríem, a més, dedicar aquest Premi als i les professionals dels mitjans públics que, com nosaltres, han perdut la seua feina o lluiten hores d’ara contra directius culpables per dignificar la Professió.

Tancar qualsevol mitjà de comunicació és empobrir la democràcia. Tancar un mitjà públic és negar el dret a la informació de la ciutadania i intentar emmudir les consciències crítiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada