dimarts, 6 d’octubre del 2015

4 anys i 3 mesos

Hui fa quatre anys i tres mesos s'apagava Gandia TV. Mes i mig després, l'empresa pública Iniciatives de Comunicació de Gandia, a través de la tapadora RMC Produccions, acomiadava els 25 treballadors en un ERO injust i irregular com ha quedat demostrat en els tribunals. Quatre anys i tres mesos on hem hagut d'aguantar que l'advocat de l'empresa pública diguera que no se'ns havia fet “cap mal més enllà de la pèrdua del treball”. Quatre anys i tres mesos enmig de la pitjor crisi del periodisme; es poden comptar amb els dits d'una mà els que hem trobat treball en açò. Massa anys i massa mesos per a sobreviure de subsidis i prestacions per desocupació. Teníem un contracte indefinit, família, hipoteques... El que no hem tingut és cap tipus d'indemnització fins el moment, malgrat que el lent i dissortat procés judicial, amb l'única vaga de jutges de la història inclosa, ens haja donat la raó. La raó i el dret a uns diners que ens calen i no hem vist. La sentència està en execució, sí; el pagament és imminent i inajornable, d'acord; per això precisament no entenem com li costa tant al nou govern de Gandia d'afrontar un problema heretat, sí, però propi des del 13 de juny.


La indemnització però, no ho és tot. Hi ha una màxima que diu que lloc de treball que es perd, mai es recupera. Ho poden comprovar en els nombrosos tancaments d'empreses dels darrers d'anys. Primer els eventuals, després unes baixes voluntàries, després una part de la plantilla i en pocs anys tots al carrer. Una lliçó que no s'aprén fins que s'experimenta. Com hauríem d'haver aprés tots dels encerts i les errades de Gandia TV, per això, llancem el guant als ajuntaments i partits implicats en el consorci que legalitzaria la televisió pública comarcal perquè aposten per ella. Està en mans de Tavernes, Oliva i Gandia que els ciutadans puguem gaudir d'un mitjà de comunicació vertebrador, útil i de fiar (els tres valors van lligats). És hora d'enllestir un projecte superador dels vicis anteriors, dirigit i vigilat per professionals i econòmicament sostenible. Amb voluntat política, és possible. Ciutadans i Més Gandia ja han manifestat la seua disposició, a què espera la resta?

Òscar Grifoll, Àngels Selfa, Marc Gomar, Anna Piera, Lluïsa Climent, Ramon Peiró, Vicent Llodrà, José Carbonell, Ferran Millet, Andrés Martí, Ginés Romero, Juan Luís Cardona, Paco Garcia, Júlia Planelles i Àlex Ruiz


*Publicat en Levante-EMV ed. la Safor (04/10/2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada