dimarts, 3 de març del 2015

Comunicat de premsa

El Col·lectiu GandiaTV Sí, davant l’actualitat dels darrers dies volem manifestar:
  1. Que mentre el govern municipal es fa càrrec de la sentència que condemna a una empresa privada a pagar les indemnitzacions d’unes treballadores injustament acomiadades, segueix sense pagar les indemnitzacions per comiat improcedent dels treballadors de GandiaTV a les que va ser condemnada l’empresa pública Iniciatives de Comunicació en novembre de 2013. Unes indemnitzacions fermes des del moment en què no han estat recorregudes per cap de les parts.
  2. La nostra solidaritat amb els mitjans de comunicació exclosos del debat públic entre l’actual alcalde i l’aspirant socialista. Venim denunciant des del primer dia el tracte de favor cap a eixe grup empresarial i els obstacles que això suposa per al desenvolupament d’una premsa lliure i creïble a la Safor. El monopoli comunicatiu però, no és conseqüència de les legítimes ambicions de benefici econòmic que persegueix l’esmentat grup empresarial, sinó d’aquells que des del poder polític són incapaços de defensar el dret a la informació i la llibertat d’expressió dels ciutadans o es presten a col·laborar amb l’actual poder mediàtic.
  3. En el mateix sentit, estem atents i esperant informació sobre la renovació del conveni amb les televisions privades que s’hauria d’haver produït a principis d’any. Ens agradaria pensar que el govern no ho penja en la pàgina web perquè no l’ha renovat i que l’oposició no ha dit al respecte perquè no ha aconseguit la informació necessària per a criticar-ho. Recordem que fa 3 anys vam haver de ser nosaltres els que ho denunciaren públicament.
  4. Fem una crida a tots els partits polítics, ara que es troben immersos en la redacció del seu programa electoral, perquè analitzen i valoren la conveniència de comptar amb mitjans públics de comunicació. L’aposta actual per subvencionar, quan no garantir directament, la supervivència dels mitjans privats s’ha mostrat cara, informativament monolítica i qualitativament vergonyosa. Esperem que els partits polítics sàpiguen escoltar el sentir general de la ciutadania en lloc de servir els interessos foscos d’aquells que s’anomenen emprenedors, però fan carrera empresarial a costa de l’erari públic.
  5. Manifestar la nostra solidaritat amb tots els companys que es veuen pressionats l’hora d’exercir la seua professió, però es veuen obligats a callar per por a ser acomiadats. Sabem que són conscients de les responsabilitats que s’adquireixen amb la ciutadania quan s’exerceix el periodisme, una professió cada vegada més difícil de desenvolupar en aquesta ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada